Over mij

Mijn liefde voor programmeren is terug te voeren op mijn kindertijd, waar ik mijn eerste taal uitvond, die voornamelijk uit hartjes en sterretjes bestond. Verbaasd dat verder niemand daar echt enthousiast van werd, liet ik het coderen voorlopig achterwege. Ik doorliep het VWO met een technisch profiel. Na al dat blokken bleek ik toe aan wat meer vrijheid en ging ik fulltime in een strandtent werken. Een aantal heerlijke seizoenen verder opende ik Koffiebar Sjaan in Katwijk, waardoor ik op 21-jarige leeftijd ondernemer werd.

Als creatief en nieuwsgierig persoon, voelde ik mij opgesloten in de winkel van 6 bij 6 meter en verkocht ik deze door. Uiteindelijk heb ik ongeveer vijf jaar lang met veel plezier in de horeca gewerkt, waardoor ik ook de vrijheid had om te reizen. Na zes van de zeven continenten te hebben verkend, begon het te kriebelen om weer iets met mijn innerlijke nerd te doen. Ik begon met een baan als helpdesk medewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en studeerde daarnaast Communicatie en Multimedia Design. Na mijn afstuderen specialiseerde ik mij bij mijn geliefde stagebedrijf New Story als creatieve frontend-ontwikkelaar met een oog voor design.

Sindsdien heb ik vele websites en apps gemaakt voor klanten zoals; Sunny Cars, Aegon, de Vogelbescherming en de Rijksoverheid. Wat mijn tech-stack betreft, werk ik vooral met Angular, maar ik heb ook ervaring met React en Vue.js. Uiteraard in combinatie met TypeScript. Ik ben gek op animaties en responsive layouts maken met CSS, meestal met behulp van TailwindCSS of BEM. Ik heb ervaring met async programmeren met RxJs en met native app-ontwikkeling met Ionic of React Native. Ik kan ook een backend + API opzetten met Express.js. Dit is slechts een selectie van de vaardigheden die ik tot nu toe heb verworven. Ik duik graag in nieuwe technologie├źn en ben van plan dit de komende jaren te blijven doen.

Ik woon in mijn geboorteplaats Katwijk aan Zee, waar mijn man en ik zelf een kleine toekomstige programmeur (of putjesschepper, mag hij zelf weten) opvoeden! Als freelance creatieve frontend-ontwikkelaar ben ik altijd op zoek naar nieuwe projecten om in vast te bijten. Bij voorkeur voor middelgrote organisaties die snel schakelen, zonder in te leveren op design en kwaliteit. Klinkt dat bekend? Of heb je een vraag? Neem gerust contact op.