Peniche met Cindy de propellor en Matthias de machine

Nadat we in de middag uit de Algarve waren vertrokken, kwamen we maandagavond laat aan in Peniche. Op de camperplaats namen we een heerlijke douche. Met als bonus dat we met onze voetjes in het sopje van onze voorgangers stonden. Ja het camper leven heeft een hoge prijs. Je betaalt een vermogen om te leven als een zwerver op wielen. Maar goed we waren zo zout en zweterig dat het toch aanvoelde als een wellness ervaring.

Yes de leven

De volgende ochtend werden we wel heel aangenaam wakker. Cindy en Matthias die met een doos taartjes op de stoep stonden! Zij komen al 17 jaar in Peniche en waren er nu toevallig met vakantie dus hebben ons een beetje rondgeleid. Er bleek ook een parkeerplaats te zijn die uitgegroeid was tot een mini camperdorpje. Er stonden iets van 80 campertjes en een meid besloot zelfs haar diensten als kapper aan te bieden. We hebben er mooi twee dagen gebivakkeerd (totdat we echt te zout werden en weer een camping met douche op moesten zoeken).

Ondertussen probeerden we Cin en Mat bij te houden met surfen. Maar dat is niet te doen. Ik ging vooral met Cindy in het water maar zij is een soort peddel machine dus ik zag haar alleen telkens in een flits voorbij komen als ze weer een golf had.

Altesurfboards.com

Zelf had ik een plank van Ad geleend. Die was een beetje te klein voor mij en ik lag tussen 189 longboarders dus het ging moeizaam. Maar wel plezier gehad en vooral ook gezellig om samen met vrienden te surfen. Ad krijgt trouwens super leuke reacties op zijn surfboards. Het viel me al op dat mensen er echt naar omkijken of even blijven staan als ze zijn boards zien liggen. En er kwam bijvoorbeeld een gast naar hem toe van: "hé gaaf board zeg, ik zag dat hij supersnel gaat, wie is de shaper?" enz. Lachen toch! Waardering van medesurfers voor mijn getalenteerde man.

Vreten en drinken

Natuurlijk ook de nodige bakkies en biertjes en pizza'tjes gedaan. Tevens hebben C&M ons ingewijd in de Portugese keuken door middel van de Torrada (Heeele dikke fluffy toast met heel dik gesmolten gezouten boter, ow yeah baby) en de budget maaltijden van de supermarkt Pingo Doce. Helemaal geweldig een bord vol voor vijf euro. Die houden we er in.
We hebben ook onze koffie een upgrade gegeven. Bij de Chinese giga winkel een perculator gekocht. Ze hadden niet de maat die ik wilde dus belde hij de andere giga winkel en die kwam gauw de goeie brengen. Dat zie ik ze bij de Action nog niet doen 👍.

See you in Katwijk del sol

Inmiddels hebben we M&C uitgezwaaid. Die zijn weer lekker thuis bij hun mopshondje Pablo en wij hebben zo ongeveer twee dagen aan de zuurstof gelegen, want we hadden een beetje te veel heen en weer gereden en die-hard gekampeerd en gesurfd. Vrijdag dus de camper geparkeerd op rustige klif en een filmpje gekeken en languit gelegen. Addie om half 8 naar bed en ik lekker aan deze blog werken. De volgende dag naar een heeeerlijk hostel in Ericeira verplaatst waar wij twee dagen hebben genoten van alle luxe die het moderne leven te bieden heeft. Privacy, een groot bed, stromend water enzovoorts.

Weer helemaal fris en fruitig gaan wij nu het hostel verlaten en weer terug de straat op om het kampeer surf leven weer onder ogen te zien. Maar dat komt vast goed!

Fotootjes