Lummelen in de Algarve

Vanuit Peniche kwamen we ‘s nachts aan op een camper parkeerplaatsje in Vila do Bispo. Dat had een reden namelijk dat Simone, Rowan en baby Avy daar ook stonden! Siem en Ro doken meteen - gewapend met babyfoon - onze camper in en we hebben zitten kletsen totdat iedereen zo hard zat te gapen dat het begon te tochten.

Ad moest werken op zijn laptop dus we bleven een dagje op het saaie maar functionele camper parkje staan. Ik ging met Avy en Siem naar de markt waar ik een grote zeebaars scoorde.

‘s Avonds waren we in onze camper de vis aan het voorbereiden. Deze moest in de oven in de camper (of eigenlijk: vrachtwagen) van Siem. Maar Rowan had bij het naar bed brengen van Avy zo goed gedaan alsof hij sliep, dat hij in slaap was gevallen. En toen was Siem buitengesloten. Haar truck is heel hoog dus is ze via mijn schouders door het raampje naar binnen geklommen. Ik had echt instant de slappe lach toen ik die benen zag bungelen. Peppie en kokkie style.

Zondag lummeldag

Geprobeerd deze site in de lucht te krijgen, met Avy gespeeld, met Siem en Ro gehangen en gesurfd in de kleine, drukbezette golfjes.

Chili competitie

’s Avonds hadden we een ‘Chilli Off’ bij Drew. Dat is een vriend van S&R die een stuk land heeft gekocht vlakbij Vila do Bispo. Eerst nog even Ad bijna een hartaanval bezorgd door met mijn oeroude iPhone compleet de verkeerde kant op te navigeren over eindeloze onverharde wegen. Als je al je kopjes en pannetjes en nog het meeste belangrijk: je surfboards hoort rammelen en klapperen dan zijn 20 minuten heel lang. Uiteindelijk toch aangekomen in Drew zijn afgelegen dalletje.

Wat wel grappig is: Siem en Ro hebben een gigantisch vrachtwagen huis maar we belandden telkens in ons campertje omdat kleine Avy ligt te slapen. Maar dan ben ik heel trots, want het past heel goed! We zaten met zijn vijven chili te eten en het was top! Bovendien wordt het campertje zo lekker warm met zijn allen. Ook dankzij de bloempotkachel (heeft Ad van zijn opa geleerd). Men neme een bloempot en zet die onderste boven op een brandend fornuis. Kind kan de was doen. Of eh nouja beter je kind uit de buurt houden van de bloempot.

Droge bomen vangen veel wind

Drew is trouwens iemand die zijn kantoorbaan zat was en het heeft omgeruild voor een valleitje in Portugal. Nu is hij bomen aan het planten, waarvoor ik nogal respect heb, want ten eerste duurt het minstens tien jaar voor je profijt hebt van je werk (hij plant ze vanaf een zaadje) en ten tweede is er hier al sinds 2016 geen fatsoenlijke regenbui gevallen waardoor het grondwater onbereikbaar is. Maar daarom heeft hij voor bomen gekozen in plaats van andere gewassen, want die kunnen wel tegen een stootje en houden bovendien de wind tegen die nogal vaak door zijn vallei raast.

Wakker geworden met vogelgeluiden, een kraaiende haan en verder stilte. Zalig.

Vervolgens een dagje gesurfd, gewandeld en gelezen en op weg gegaan naar Peniche, naar Cin en Mat!

Fotootjes